Geen categorie

Zelfreflectie

Nu het project zo goed als helemaal afgelopen is heb ik heel veel ervaring opgedaan en kan ik hierop terugkijken met toch wel een beetje gevoelens van trots. Maar het verliep niet altijd even makkelijk.

Wat wou ik bereiken?

Ik wou een ‘slimme’ spiegel maken die mijn ochtendroutine makkelijker maakt en men slaapritme verbeterd. Ik wilde toch wel een klaar product en geen onafgewerkt product om uiteindelijk mee naar huis te gaan na de projectweken.

Mijn ervaring

Ik had natuurlijk al het idee om een Smartmirror te maken. Het eerste wat ik deed was soortgelijke dingen opzoeken op het internet. Er bestond hier toch wel heel wat van maar voornamelijk met de opensource code van Smartmirror² waar ik niet veel mee was. Ik kon wel heel wat leren uit mensen die hun behuizing maakten en het idee van een monitor achter een doorlaatbare spiegel.

Natuurlijk was dit niet voldoende om mijn eigen project uit te werken. Ik wou hier toch iets van mezelf instoppen en natuurlijk ook de  nodige sensoren gebruiken voor de opdracht.

Ik ben dan ook onmiddellijk begonnen met mijn kennis te gebruiken en de schakeling en code voor de spiegel. In het begin was dit niets maar het is uitgegroeid tot een volledige website en een uitgewerkt programma.

Ik had wel geen rekening gehouden met de problemen onderweg. Bijvoorbeeld de spiegel die niet op maat was van de monitor. Dit heb ik dan moeten oplossen met dubbelzijdig plakband om hem te monteren. Ik heb hierbij wel grote spijt aangezien de plakband te zien is door de spiegel en dit onprofessioneel oogt en toch heel wat uitstraling wegneemt van mijn project.

Ik heb ook mijn agenda die ik eerst ging implementeren moeten weglaten door te hoge moeilijkheidsgraad.

 

Mijn conclusie is dat een project maken meer tijd vraagt dan het in eerste instantie lijkt en je toch heel wat problemen tegenkomt, zowel tijdens het programmeren en ook bij de behuizing.

Wat heb ik geleerd voor het volgende project?

Eerst en vooral zou ik veel vroeger mijn nodige materiaal bestellen zodat bij fouten ik nog nieuw materiaal kan kopen (Mijn spiegel die te groot was).

Iets anders is dat ik vooraf een goede research ga doen van de nodige sensoren want ik heb mijn motionsensor van plaats moeten aanpassen aangezien dit niet door glas werkt (infrarood). Mijn tijdsverdeling was ook niet echt efficiënt aangezien ik een grote uitsteller ben zou ik ook vroeger beginnen. 

Conclusie

Na dit project heb ik toch heel wat bijgeleerd en ik ben blij dat ik dit eens mocht doen. Het was een hele ervaring en zo merk je welk tijd en werk in zo een project kruipt.

One thought on “Zelfreflectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *